WAARGEBEURD VERHAAL – Laatst ontdekte ik een fout hoe een bedrijf verkeerde informatie in Excel doorstuurde naar hun leverancier. Iedere week weer, stuurt een medewerker van het bedrijf per e-mail een overzicht in Excel met gegevens over verkoopaantallen, omzet, in- en verkoopprijzen naar hun leveranciers.

Zo kan iedere leverancier inzien welke producten van hen de afgelopen week zijn verkocht, wat de winstmarges zijn, etc. Met deze informatie kan de leverancier het bedrijf helpen om het assortiment zo optimaal mogelijk in te richten. Het doel: nee-verkopen voorkomen.

Een mooie samenwerking tussen het bedrijf en de leverancier, waar uiteindelijk alle partijen iets aan hebben.

Het handmatig opstellen en mailen van die gegevens is in mijn ogen uiteindelijk gedoemd om te mislukken en een paar weken geleden ging het ook daadwerkelijk mis.

Het bedrijf had de overzichten naar de verkeerde leverancier gestuurd. De leverancier kon dus in één klap zien wat de afzet, omzet en prijzen zijn van zijn directe concurrent.

Voor de leverancier enorm waardevolle informatie, maar het bedrijf heeft hier natuurlijk een grote fout gemaakt.

Was dit bedrijf mijn klant geweest, dan had ik ze geholpen om dit te voorkomen.

hieronder dat je meer wilt weten en dan stuur ik je een e-mail waarin ik je meeneem hoe ik dit bedrijf zou helpen. In deze email ontleed ik het probleem en leg ik uit welke voordelen er behaald kunnen worden door hier een slimme oplossing weg te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *