Altijd succesvol kunnen sturen op je cijfers.

Oplossingen voor managers en ondernemers die opzoek zijn naar een slimmere manier van rapporteren, zodat ze beslissingen kunnen maken op data in plaats van hun onderbuikgevoel.

Binnen één maand al resultaat

Besteed je tijd aan het sturen van je onderneming.
Niet aan het verzamelen van gegevens in een Excel bestand.

Betere beslissingen

Door tijdrovende Excel rapportages te automatiseren, creëer je de kans om in minder tijd, betere beslissingen te maken. We gaan meer uit ongebruikte data halen en zullen verborgen inzichten ontdekken.

Foutloze inzichten

88% van de spreadsheets bevat minstens één fout. Ons doel: zorgen dat jij op ieder gewenst moment foutloze inzichten hebt in jouw cijfers.

Jouw data veilig

Je meest gevoelige informatie staat in een onveilig Excel bestand opgeslagen. Projecten, omzet, winstmarges, salarissen, klanten, etc. Dit kan naar iedereen worden gestuurd. Onze oplossingen zorgen dat jouw data veilig staat en jij weer de controle terug pakt!

Iedere maand weer uren kwijt aan het maken van een Excel analyse?

Als jij binnen je bedrijf slimmer om wilt gaan met processen, zonder hier een fortuin voor uit te hoeven geven, dan kan je hier ontdekken hoe dat kan.

In een wereld die steeds sneller draait en bij iedere transactie meer en meer data ontstaat, weten veel bedrijven niet goed wat ze hier mee kunnen. De meeste rapportages worden nog steeds handmatig in Excel gemaakt, geanalyseerd, en gepresenteerd.

Het voorbereiden, maken, updaten, onderhouden, én analyseren van Excel rapportages kost ontzettend veel tijd (en dus geld).

Naarmate de tijd verstrijkt, ontstaat er vaker meer informatiebehoefte door meer KPI’s te willen analyseren. Hierdoor wordt het Excel bestand groter en groter. Verschillende (ex-) medewerkers hebben in de analyse gewerkt, en een goede documentatie is vaak niet eens aanwezig.

Het resultaat: er is een beest gecreëerd dat zijn eigen leven is gaan leiden. Medewerkers weten niet altijd meer goed hoe of waarom bepaalde formules gemaakt zijn en het beest blijft maar verder groeien.

Het ontbreekt je aan tijd omdat je zo druk bent met de dagelijkse werkzaamheden, en wordt er niet gekeken naar hoe het anders kan.

Maar er is een antwoord hoe je je processen beter kan inrichten en zo tijd (en geld) kan besparen in de toekomst. Door afscheid te nemen van het gebruik van tijdrovende Excel bestanden, en deze te vervangen door geautomatiseerde systemen, zoals Power BI of Tableau, kan er een slimme en duurzame oplossing worden gecreëerd.

Een oplossing die je uiteindelijk vele uren gaat besparen, die de data veiligheid vergroot, welke meer inzichten geeft, en waarmee je betere beslissingen kan maken.

Dit wil ik!

Tijd voor een slimmere manier.

Veel bedrijven hebben hun eigen Excel bestanden ontworpen waarin een bepaalde analyse iedere week of maand wordt gemaakt. Na het opzetten, kost het vaak nog eens een paar uur per week om het Excel bestand up-to-date te houden. Dit is ontzettend duur.

Stel je bent iedere week vier uurtjes bezig om je Excel bestand up-to-date te houden. De gemiddelde arbeidskosten per uur voor een werkgever in Nederland ligt hoger dan € 34,-. Dan ben je al meer dan € 7.000 per jaar kwijt aan het updaten van de analyse.

Daarnaast, durf ik te zeggen dat er hoogst waarschijnlijk fouten in je Excel analyse staan. “Maar je hebt onze analyse nog nooit gezien”, hoor ik je denken. Klopt, maar het is een feit dat 88% van alle spreadsheets minstens één fout bevat.

Het is daarom tijd voor een slimmere manier. Een goedkopere manier. Een manier waarbij we samen kijken naar de huidige processen en een plan van aanpak maken hoe we dit kunnen verbeteren. Een verbetering waar je jaren later de vruchten nog steeds van zal plukken.

De kans dat er in jouw Excel bestand fouten staan is erg groot. Uit onderzoek blijkt dat 88% van alle spreadsheets minstens één fout bevat.

De oplossing.

Waar je bij de huidige manier van werken uren bezig bent om een analyse bij te houden, ga je door slimmer te werken meer tijd en aandacht aan andere dingen besteden.

Zo kan je meer tijd aan je klanten besteden omdat je een tijdrovende klus hebt geautomatiseerd. Of je duikt dieper in de data en gebeurtenissen, zodat je niet alleen kan laten zien dat je omzet deze maand 20K hoger was, maar je ook kan verklaren waarom deze hoger was.

Door afscheid te nemen van het Excel beest, creëer je nieuwe kansen.

Je vermindert het aantal fouten door de data integriteit te vergroten.
Je raakt minder afhankelijk van medewerkers, en dus wordt je flexibeler en kan je sneller schakelen.
Je verwijdert de bottlenecks en je investeert in een duurzame oplossing.

Neem ook afscheid van het Excel beest

Mark Soons

Operationeel Directeur

"Patrick is naast betrokken, creatief en gedreven ook een van de weinige mensen die ik ken die tools weet te koppelen op een manier dat ze daadwerkelijk goed met elkaar communiceren. Hij heeft meerdere algoritmes voor ons geschreven, koppelingen tot stand gebracht en processen geautomatiseerd, die onze organisatie veel geld, tijd en frustratie hebben bespaard.

Wil je dat jij en je team zich vooral bezig kunnen houden met de groei van het bedrijf, in plaats van urenlang cijfers kloppen in Excel bestanden, dan is Patrick de oplossing voor je probleem."

Start ook met het slimmer werken en bereik het volgende:

  • Krijg inzicht waar de bottlenecks liggen, en hoe je door een combinatie van eliminatie en automatisering een beter proces kan inrichten.
  • Leer hoe je jouw krachten en creativiteit beter kan gebruiken door meer tijd en aandacht aan belangrijkere taken te besteden.
  • Groei je bedrijf en je kennis door meer uit ongebruikte data te halen.
  • Bespaar kostbare uren door herhaaldelijke en tijdrovende processen te automatiseren.
  • Ontdek verborgen inzichten die je helpen om je twijfel weg te nemen en betere beslissingen te maken.

Hoe ziet het traject eruit?
In 5 stappen naar een beter resultaat.

Fase 1: Strategie
Fase 2: Data bronnen
Fase 3: Data verzamelen
Fase 4: Prototype
Fase 5: Champagne

Fase 1: Strategie

Tijdens de intake call leggen we de fundering voor de betere processen. We kijken samen naar de huidige uitdagingen en bespreken het gewenste eind resultaat.

Als er specifieke wensen zijn, brengen we deze zo goed mogelijk in kaart door doordachte vragen te stellen en onszelf in jullie processen te plaatsen. Vervolgens maken we een planning om deze vooruitgang zo goed mogelijk te kunnen volgen.

Fase 2: Data bronnen analyseren

Nu we weten waar de uitdagingen liggen en we weten waar we naar toe willen werken, gaan we analyseren waar de data vandaan komt om het gewenste resultaat te bereiken. Soms ligt hier maar één data bron achter, soms meerdere.

Daarnaast kijken we of er al een database beschikbaar is waaruit we direct de data kunnen halen. Wellicht is er een API beschikbaar, kunnen wij een database opzetten, of is er een andere mogelijkheid. Dat gaan we allemaal in deze fase onderzoeken waarbij we dus in kaart brengen waar welke data vandaan komt.

Fase 3: Data verzamelen

Nadat het duidelijk is waar de data vandaan komt, gaan wij de data op de best mogelijke manier verzamelen.

Uiteindelijk is het doel een duurzame oplossing te creëren, die minimaal onderhoud vereist. Met dit als uitgangspunt gaan wij kijken hoe wij de verschillende bronnen samen kunnen brengen om de gewenste resultaten te bereiken.

Fase 4: Prototype opzetten en evalueren

Zodra de data is verzameld, zullen wij overgaan tot het maken van een prototype. Een prototype heeft als doelstelling om een eerste “look & feel” te geven van wat mogelijk is, hoe het zou werken en hoe dit er dan uit zou zien.

Ongetwijfeld zal er feedback komen en dan gaan wij dit verwerken. Ook zullen we tijdens deze versie een parallel test hebben, zodat wij de resultaten van het nieuwe systeem goed kunnen vergelijken met de huidige situatie. Eventuele verschillen zullen wij oplossen om er voor te zorgen dat alles 100% correct is.

Fase 5: Tijd voor champagne

Gefeliciteerd, tijd voor champagne! Nadat alles uitvoerig is geëvalueerd, getest en aangepast, heb je je bedrijf weer slimmer gemaakt.

Nu wordt het belangrijk dat jullie de oplossing optimaal gaan gebruiken. Wat wij willen voorkomen is dat jullie van ons afhankelijk zouden worden. Afhankelijkheid is nooit goed, en laat dit nou wellicht een van de redenen zijn waarom je misschien bij ons bent gekomen: minder afhankelijk worden van medewerkers.

Daarom begeleiden wij je om de fundamentele kennis over te nemen, zodat je zelfstandig met de oplossing nog jarenlang vooruit kan. Ook zal een duidelijke documentatie beschikbaar worden gesteld waar je altijd naar kan refereren. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar voor je vragen en support.

Paul Ford

Finance Director

"Patrick performed a wide variety of tasks, often improving the underlying processes or tools, and impressed me with his speed of completion and thoughtfulness in approach. He exhibited a high degree of business acumen and, in many cases, exceeded the performance of analysts who had been with the company several years."

De drie grote nadelen van Spreadsheet Reporting.
We kunnen er nog wel een aantal opnoemen.

Menselijke fouten

Invoeren van data, schrijven van formules, verkeerde assumpties maken, of net die verkeerde cel aanklikken. Het zijn allemaal voorbeelden waar mensen fouten kunnen maken die de uitkomst van de analyse negatief kunnen beïnvloeden.

Hoe weet jij zeker dat jouw analyse geen fouten bevat?

Manueel werk

Je bent ontzettend veel tijd en geld kwijt met het onderhouden en updaten van je analyse. Dit betekent weer dat je afhankelijk wordt van medewerkers.

Als die medewerker nu met vakantie gaat of het bedrijf verlaat, wie gaat dan de analyse overnemen?

Data beveiliging

Bevat jouw Excel analyse gevoelige gegevens over jouw bedrijf? Beveiliging op spreadsheets vaak niet eens aanwezig. Je rapportage kan zomaar naar iedereen worden doorgestuurd.

“Maar ik heb een wachtwoord op mijn Excel bestand staan.” Slecht nieuws, dit stelt niks voor en is binnen 1 minuut te kraken.

Wie gaat je helpen?

Patrick, oprichter van WegMetExcel.nl, heeft als missie om jouw Excel beest te vervangen door een duurzame en slimme oplossing die je klaar maakt voor de toekomst.

In de afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan met het helpen van bedrijven om anders naar bepaalde zaken te kijken en met unieke en goedpassende oplossingen te komen. Z’n achtergrond in finance, accountancy, software en bedrijfsvoering zorgen ervoor dat hij instaat is om de bedrijfsprocessen goed te begrijpen en een brug te vormen tussen het bedrijf en de technische kant.

Patrick heeft een netwerk van professionals die zijn bedrijf ondersteunen om zo de beste waarde te leveren.

Patrick Pelsma

“Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel te halen valt om processen beter in te richten dan nu het geval is. Door onnodige processen te elimineren en herhaaldelijke processen te automatiseren worden er meer waarde en kansen gecreëerd.” – Patrick

Programeertalen
Waar we veel mee coderen.

Python
DAX & M
SQL
JavaScript
React

Integraties & Systemen
Waar we regelmatig mee werken.

DigitalOcean
Exact
MS Power BI
Django
WordPress
WooCommerce
Mollie
Postman
GitHub
MS Office
Plug&Pay
Zapier
Xero
Visma Nmbrs
Bol.com
Trello
IonBIZ
Leapsome

Staat er niet bij waar je naar zocht?
Geen zorgen.
Best kans dat we er al wel mee gewerkt hebben en het hier niet bij staat.
Misschien is het wel nieuw voor ons... Gelukkig leren we snel.

Sarah Finn

Finance Director

"Patrick is currently supporting MVRDV with a variety of IT projects. In the past 9 months, he has solved many issues and made progress on improving our current business analysis tools. I highly appreciate Patrick’s problem-solving approach, flexibility, and speed in finding solutions. While Patrick is a consultant he is still a valued member of our team!"

Binnen één maand resultaten.

Ieder bedrijf is uniek; in ons bedrijf bestaat geen “one-size-fits-all” aanpak. Graag kijken wij samen met je mee naar de uitdagingen waar jullie voor staan en hoe we samen kunnen werken om extra waarde in je bedrijf te creëren. Wat we wel weten is dat een oplossing dichter bij ligt dan je nu misschien denkt. We zijn overtuigd dat je binnen één maand de eerste resultaten al zal zien.

Prijzen

Wij vinden de output belangrijker dan wat het “per uur” zou kosten. Wij spreken daarom ook liever een projectprijs af in plaats van een uurtarief. Bij het afspreken van een projectprijs, weet jij precies hoeveel het project je gaat kosten en gaan wij zo effectief en efficiënt mogelijk werken om de afgesproken waarde te leveren voor die vaste prijs.

De projectprijs is afhankelijk van het type werk, complexiteit en duur van het project. Na een vrijblijvende gratis meeting zullen wij een voorstel doen en weet jij precies waar je aan toe bent.

Plan hier direct jouw gratis meeting in
Ik heb nog vragen...

Niet tevreden, geld terug garantie.

Het leven bestaat al genoeg uit risico’s.

Investeren in het efficiënter maken van je bedrijf hoort niet nóg een risico te vormen. Sterker nog, het hoort juist risico’s te verkleinen. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit en ondersteuning die we kunnen bieden.

Merk je nou toch binnen de eerste maand dat de resultaten tegen vallen? Stuur dan een email en je krijgt je geld terug.

Zo kan jij zonder risico’s ontdekken hoe je nieuwe kansen voor je bedrijf creëert.

“Maar dan gaan mensen toch misbruik van maken?”

Waarschijnlijk een enkeling wel.

Maar daar hoeft die andere 99% niet de dupe van te worden.

Veel gestelde vragen.

Wat zijn resultaten die ik binnen één maand kan verwachten?

Processen zullen soepeler lopen, er is minder handmatig werk vereist en de eerste spreadsheets zullen al vervangen zijn door een duurzame oplossing. Tijdens het eerste gespreken nemen we de gewenste eind resultaten door. Nu we weten waar we naar toe gaan, weten we ook precies wat je kan verwachten.

Merk je dat de eerste resultaten toch tegenvallen? Neem gewoon contact met ons op, en dan zullen we zien wat we kunnen regelen.

Ik heb geen verstand van Power BI, is dit dan toch wat voor mij?

Power BI is een hele mooie oplossing voor het vervangen van Excel rapportages. Omdat het allebei van Microsoft is, zal je zien dat er heel wat overeenkomsten zijn met Excel. Als wij een dashboard maken, zorgen wij altijd voor documentatie en een goede uitleg van de kernprocessen. Zelf als je nog nooit met Power BI hebt gewerkt, gaan we ervoor zorgen dat je alles begrijpt, zodat je er nog lang profijt van gaat hebben.

Heb je toch nog vragen over bepaalde functies, visualisaties of formules? We staan voor je klaar om je te helpen met iedere vraag die je hebt.

Hoe lang zal het traject lopen?

Deze vraag is echt bedrijfsspecifiek. Ieder bedrijf heeft namelijk weer haar eigen unieke processen ontwikkeld in de loop van tijd, die weer net een andere aanpak zullen vereisen dan de oplossing bij het bedrijf om de hoek. Daarom kijken we samen naar de uitdagingen en wat eventuele passende oplossingen zouden zijn. Zodra we weten wat het eindstation gaat zijn, kunnen we een tijdlijn afspreken. Onze ervaring leert dat het minimaal één maand duurt voordat de eerste resultaten zichtbaar worden, en je de vruchten kan gaan plukken.

Hoeveel gaat het me kosten?

Wij vinden de output belangrijker dan wat het "per uur" zou kosten. Wij spreken daarom ook liever een projectprijs af in plaats van een uurtarief. Bij het afspreken van een projectprijs, weet jij precies hoeveel het project je gaat kosten en gaan wij zo effectief en efficient mogelijk werken om de afgesproken waarde te leveren voor die vaste prijs.

Zonder een compleet beeld van de opdracht, zal het voor ons logischerwijs onmogelijk zijn om een prijs af te spreken. Daarom kan je eerst vrijblijvend een gratis meeting met ons in plannen, waarbij we een projectprijs kunnen afspreken.

Uurtarief
Wil je toch liever op uurtarief afspraken maken? Dat kunnen we eventueel ook overeenkomen. Ons basis uurtarief is € 84,99 echter kan dit naar boven of beneden worden bijgesteld op basis van de werkzaamheden.

Zijn jullie de goedkoopste partij in de markt?

Een waarschuwing vooraf: nee dat zijn we niet en willen we ook niet zijn. Als je ons inschakelt doe je dat omdat je slimmer en beter met je data en processen om wilt gaan. We denken (kritisch) met jullie mee zodat we de verschillende alternatieven inzichtelijk maken en we zetten jullie belangen op #1! Zo hebben we bij verschillende klanten voorstellen gedaan die ons bedrijf minder geld zouden opbrengen, maar juist voor de klant meer waarde zouden creëren.

Ben je op zoek naar goedkope oplossingen die alleen maar voor meer vragen en hoofdpijn gaan zorgen, dan zijn er genoeg alternatieven waarbij je op korte termijn minder geld kwijt zal zijn.

Ik ben bang dat het te veel geld gaat kosten...

Natuurlijk, het is een investering, maar uiteindelijk dient het je juist geld te opleveren. Niemand wilt geld investeren in iets wat uiteindelijk geld gaat kosten. Dan zou het namelijk ook geen investering zijn.

Op termijn dienen wij onszelf ook terug te verdienen, en vaak gebeurt dit al sneller dan je verwacht. Zo worden bijvoorbeeld iedere week vele kostbare uren bespaard. Dit zal al de grootste "terugbetaling" zijn. Daarnaast zie je ook vele andere voordelen waarbij het lastiger is om direct een prijskaartje aan te hangen, maar welke wel degelijk geld gaan opbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van nieuwe en betere inzichten zodat jij jouw onderneming beter kan sturen.

Een ander voorbeeld is doordat die overwerkte financiële manager van je bedrijf minder tijd spendeert aan het maken en bijhouden van een standaard Excel rapport, de manager zijn tijd juist beter inzet op andere dingen. Dit zal voor minder stress zorgen, tot een betere sfeer leiden en een grotere creativiteit tot gevolg hebben.

Vraag (nog) niet beantwoord?
Neem dan direct contact met ons op.