Ik vertelde je al veel over het wel of beter gezegd, juist niet gebruiken van Excel. Het gebruik van Excel is niet altijd fout. In de ene situatie kan je beter Excel gebruiken en in de andere situatie brengt de applicatie, zoals we je in ons vorige artikel vertellen, veel frustraties met zich mee. En waar de meeste mensen denken dat er voor deze frustraties geen oplossing is, hebben ze het mis. Er is namelijk een manier om altijd te kunnen sturen op je cijfers. En daar vertel ik je graag meer over. 

Oplossingen voor managers en ondernemers die op zoek zijn naar een slimmere manier van rapporteren, zodat je een beslissing kan maken op basis van date in plaats van je onderbuikgevoel. Dat is precies wat WegMetExel jouw bedrijf biedt. Meer inzicht in wat jij inzichtelijk wilt krijgen, automatiseren wat jij geautomatiseerd wilt hebben en één verzamelplek voor al deze informatie. Het is tijd om afscheid te nemen van tijdrovende Excel bestanden en deze te vervangen door geautomatiseerde systemen, zoals Power BI of Tableau, creëer je een slimme en duurzame oplossing.

Meer inzicht 

Door meer inzichten te krijgen in de statistieken die belangrijk zijn voor jouw bedrijf, houdt je meer tijd over om aan je klanten te besteden en creëer je nieuwe kansen. Ook duik je dieper in bepaalde data en gebeurtenissen, zodat je niet alleen laat zien dat je omzet deze maand 20K hoger is, maar je ook kan verklaren waarom deze hoger is. 

Automatiseren is al heel nuttig

Heb je een analyse die periodiek (bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks, ieder kwartaal of zelfs jaarlijks) weer terugkomt? Dan kan je deze beter automatisch verversen en ben je dus niet afhankelijk van die ene collega die deze informatie normaal aanlevert. Zo ben je geen tijd meer kwijt met het bijhouden en updaten van deze periodieke analyses. 

Eén inlog, één dashboard

Door het creëren van een overzichtelijk dashboard heb je maar één inlog nodig om al jouw data en rapportages in een oogopslag te bekijken en te analyseren. Je richt jouw dashboard specifiek naar wens in, precies hoe jij het voor ogen hebt. Starten met een basis dashboard waar jij de belangrijkste rapportages hebt verzameld, is een duurzame oplossing. Naarmate jouw informatiebehoefte groeit, is opschakelen naar een uitgebreid dashboard slechts een kleine stap. 

Ook jouw processen beter inrichten en zo tijd, en dus geld, besparen in de toekomst? Meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem direct contact met mij op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *