Het klinkt én is heel logisch natuurlijk. Waarom zou je überhaupt overwegen om je spits als keeper te gebruiken, of vice versa?

Memphis Depay zou een goede keeper zijn (ongetwijfeld veel beter dan jij en ik samen). Toch is er een positie waarin hij echt uitblinkt; namelijk als aanvaller. Niet als keeper.

Dat iets goed is, wilt niet automatisch zeggen dat je dit daarvoor moet gebruiken.

Dat is de rede waarom Van Gaal ervoor kiest dat Noppert het doel verdedigt, en niet Depay.

Te vaak zie ik dat bedrijven dit principe niet goed toepassen. Zo gebruiken ze iedere week opnieuw Excel en andere spreadsheets om inzage in hun cijfers en processen te krijgen. Excel is hier misschien wel goed in, maar het voelt toch een beetje als het opstellen van je spits als keeper: het is niet de beste oplossing.

Wij helpen managers en ondernemers in het succesvol verkrijgen van inzichten. Dan kunnen zij hun tijd besteden aan het sturen van hun onderneming, en niet aan het bijhouden van cijfertjes in Excel.

Eigenlijk gebruiken we dezelfde strategie als Van Gaal: het inzetten van de juiste middelen op de juiste plek. Te vaak wordt Excel op de verkeerde plek gebruikt en door dit te veranderen zorgen we dat jouw bedrijf (hopelijk net als het Nederlands elftal) kampioen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *